[ O SferaArt ]


Autoportret

Samo deset godina nakon nastanka interneta i www svijeta u Crnog Gori je osnovana SFERAART.


  Među prvim smo specijalizovanim agencijama koje su tada radile u sferi reklame ili dizajna, na ovim prostorima. Često suočavani sa nerazumijevanjem klijenata, bila nam je potrebna velika energija da izborimo adekvatno mjesto za oblast tržišnih komunikacije. Brend, advertajzing, dizajn, BTL, bilboard, ivent, medija plan, bili su egzotični termini koji su predstavljali “dim i maglu” za aktere na tranzicionom tržištu. Tako je naš posao uporedo bio i edukacija svježih trkača na tržištu “divljeg” liberalnog kapitalizma koji je zapljusnuo obale ovog dijela Mediterana.

  Deceniju + kasnije, mi smo još uvijek tu! Ekonomske prilike se nisu previše promijenile, ali se promijenilo ponašanje tržišnih aktera. Stekli su i upotpunili svoje iskustvo, a nastao je i pravi prevrat u poimanju samog tržišta – dogodilo se “samoosvješćenje” ne samo direktnih tržišnih učesnika, već i čitave populacije korisnika roba i usluga. Potrošačko društvo je zavladalo Crnom Gorom, ma koliko da to nije pratio i značajan porast bogatstva ili opšteg standarda.

  Upravo zato, naša je uloga još intrigantnija, kreativni izazov snažniji, a potrebe klijenata suptilnije… Zadovoljstvo koje osjećamo u ovom poslu se graniči sa euforijom, otuda naša rješenja nikada nisu uobičajena, ali su posljedica racionalnog i detaljnog promišljanja stvarnosti oko nas. Otuda i naš slogan:

IDEJE NE PADAJU SA NEBA.
  • ZAZ - Je veux
  • Charlie Winston - In Your Hands
  • Shirley Bassey - All by myself
CLOSE